torsdag 22. mars 2012

Island



Så har jeg altså vært på Island igjen, og nå var det 12 år siden sist. Mye har skjedd i bybildet i Reykjavik og jammen har det skjedd mye på det økonomiske planet også. Det er billig for oss nordmenn å reise til Island nå, så har du lyst til å dra så gjør det nå.
Vi fløy (selvfølgelig) Icelandair, og flyet haddet navnet Eyjafjallajökull (ja, det er den breen som lagde dette askekaoset vi husker så godt). Meget komfortabel plass i flyet, der har både SAS og Norwegian noe å lære gitt....

Det var søsteren min og jeg som var på tur, og anledningen var i utgangspunktet ingen. Man trenger så absolutt ingen grunn til å reise på tur. Men det hadde seg sånn at jeg tilfeldigvis fylte 40 år mens vi var der. Et passende sted å feire den dagen for mitt vedkommende.

Jeg har tatt masse bilder, og det er ikke umulig at flere vil bli presentert i bloggen etterhvert. Nå nøyer jeg meg med et lite knippe i dette innlegget. Det var vår i lufta også i Reykjavik, men noe ustabilt så rett som det var så kom det litt snø. Deretter var det sol og så snø også videre. Dette kjenner vi jo igjen herfra. Men sånn totalt sett må vi si oss fornøyd med været vi fikk på denne turen.

Denne kirken som troner på Reykjaviks høyeste punkt var tro det eller ei utsikten fra hotellrommet vårt. Hallgrimskirkja er en flott murkirke og den er utrolig spesiell. Inni er den enkel, men med noen helt mektige orgelpiper. Og foran kirka troner Leifur Eiriksson - akkurat som seg hør og bør.

Her er vi ute på landsbygda, på vei til Geysir. Vi leide bil på denne helgeturen vår til Island, og det er å anbefale for alle. Det er praktisk og enkelt å komme seg fram og så mye bedre å styre tiden selv framfor å være med på disse guidede bussturene.
På denne fjellovergangen var det ganske mye snø, men fine føreforhold stort sett hele veien. Vi hadde ingen problemer med å komme oss fram med vår lille fis av en Toyota Yaris. Genial liten tass av en bil å fise rundt på Island med.

Her er vi i Þingvellir, en nasjonalpark på Island, og der hvor Alltinget (Islands storting) hadde sine ting fra 930 og fram til 1798. Her er det helt spesiell natur, og er et utrolig fint sted.

Her har vi altså Strokkur, den geysiren som det er fres i. Den opprinnelige Geysir ligger ved siden av, men er død. Derfor er det Strokkur som er i aktivitet ganske hyppig, og det er fascinerende å se på.

Det forbauset meg at det var så vanvittig masse turister på Island i midten på mars, men det var det altså. Det var busslast på busslast på alle disse typiske turiststedene. Men det var ikke noe problem, man gikk ikke i kø eller sto i stampe.

En nydelig tur til et veldig spesielt og flott land.



Posted by Picasa

1 kommentar:

sissel sa...

Flott å se at dere hadde en kjempefin tur, og ikke minst koste dere.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin