onsdag 9. februar 2011

Så skulle jeg bli bokanmelder


Ja så skulle man altså anmelde en bok også, for aller første gang offentlig. Jeg meldte meg frivillig på bokelskere.no, selv om boken som skal anmeldes er en grøsser for barn.
Boken "Parken" er skrevet av Anan Singh og Natalie Normann og er gitt ut i serien Den svarte lesehesten, som passer for barn som går i 5-7 klasse og liker skumle historier.

Nå skal det sies at det er noen år siden jeg hørte til denne årsklassen, men du verden. Veldig lettlest med stor skrift og oversiktlige sider. Jeg brukte under en time på boken, og grunnen til at jeg leste den i ett var fordi den faktisk var så spennende at jeg bare MÅTTE.

Amanda har nettopp kommet til Norge etter å ha bodd i India. Foreldrene forsvant under hjelpearbeid i et jordskjelvrammet land, og mormor hentet henne hjem til Norge. Hun har ikke funnet seg til rette på skolen, og vil ikke høre på det de voksne sier om at moren og faren hennes er døde. Samtidig blir hun ertet av en jentegjeng i klassen,  og andre som har blitt mobbet vil nok kjenne seg igjen i redselen Amanda føler når hun blir forfulgt av disse jentene.
Og så var det parken da; for det er jo der det starter... Rare, skremmende lyder som skremmer Amanda, samtidig som de hjelper henne. Hva kan det være?

Jeg synes som sagt at denne boken var utrolig spennende, og skrevet på en veldig bra måte. Jeg tenker at når jeg beholder spenningen gjennom hele boken så gjør et barn det også. Ikke for skummel, sånn akkurat passe.

Anbefales på det sterkeste!

1 kommentar:

Natalie Normann sa...

Heisan Hilde!
Tusen takk for flott anmeldelse. Jeg ble selvsagt strålende fornøyd!
Natalie

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin