tirsdag 9. februar 2010

ABC i ord og bilder runde 2 - T

Fredag har jo vært for lenge siden, men jeg har vært bortreist og ikke hatt tilgang til bilder. Derfor så kommer jeg sent, men godt likevel. he he. Fant ut at jeg skulle bruke noen av bildene jeg har fra Paris turen så da blir det sånn.

Triumfbuen, eg. Arc de triomphe de l'Étoile,  er et monument på Place Charles de Gaulle i Paris, ved Champs-Élysées' vestlige ende. Plassen het tidligere «Place de l'Étoile»


Byggingen ble påbegynt i 1806 under Napoleon som et monument for å feire keiseren sjøl og den franske armeen, men ble ikke fullført før under Louis-Philippe i 1836. Innvendig har buen inngravert navnene på franske generaler og slagsteder. Utvendig domineres dekoren av relieffet La Marseillaise av François Rude. Den ukjente soldats grav ligger under Triumfbuen. Bygningen er 50 meter høy og 45 meter bred




Jeg tok disse bildene da jeg var i Paris i oktober 2009. Et flott byggverk.

Jeg henger kraftig på etterskudd denne uken - også, men jeg er fornøyd med at jeg i det hele tatt får laget innlegg. For flere innlegg om T spring inn til Petunia.



Posted by Picasa

6 kommentarer:

Tania sa...

Det er en flott bygning og bildene er kjempefine! Jeg liker utsikten på nr 2:-)
Ha en fin kveld!

BirtH sa...

Takk, det var fint å se, kjenner meg godt igjen!
Apropos "på etterskudd med innlegg", jeg synes man skal blogge i eget tempo. Det skal jo være en lek, ikke noe stress :-)
Ha en god dag!

Anonym sa...

Flotte bilder fra Paris. Jeg kunne godt tenke meg å oppleve Paris igjen i voksen alder. Var der nede når jeg var 16 år, og regner med at byen har endret seg en smule fra den gang.

Petunia sa...

Må ha vært utrolig å være der og ta bilder og se!! Kjenner at jeg er litt misunnelig der, ja:)
Flotte bilder, Hilde!!!

♥ Lykkelise sa...

Så fine bilder, jeg har alltid ønsket å reise til Paris, ha en fin kveld.

Anonym sa...

Det er intet som heter etternøling, jeg driver fortsatt og koser meg og kommenterer på Ten. Har ikke vært i Paris, men skulle gjerne ha vært der en gang. Spesielt etter å ha sett dine flottte bilder. Og så fort som tida går, så jo før, jo helleer...:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin