torsdag 5. november 2009

PARIS

Da tenkte jeg det var på tide å vise fram noe av det jeg så da jeg var i Paris i slutten av forrige måned. At det var en stor by var jeg klar over, men at det skulle befinne seg såååå mange turister der på denne tiden, nei, det hadde jeg faktisk ikke trodd. Det var i overkant masse mennesker å ta hensyn til i denne metropolen, men for all del, vi hadde en super tur. Den første dagen gikk vi i 10 timer, og da kvelden kom så fant vi ut at det var i overkant ambisiøst, selv til oss å være. Derfor kjøpte vi oss en bussbillett til en sightseeingbuss, som gikk rundt og rundt hele tiden. Vi kunne hoppe av og på som vi ville. Det var lurt det.Triumfbuen var flott, og lå fint til. Vi var på toppen der, men det er ikke så spennende å se utover Paris egentlig, for det befinner seg bare grå bygninger overalt. Dessuten er det ganske flatt, så det var ikke noe voldsomt imponerende syn..

Men flotte lykter og lys, det har de.. Dette er fra Alexander broen. Og Eiffeltårnet ser man fra nesten hvor man enn befinner seg  i denne byen. Den rager stor og massiv i bakgrunnen.

Invalidedomen ble også gjestet, dog kun utenfra. Det var lukket og låst over alt, så da ble det sånn. Den var gullbelagt både her og både der og var vidunderlig vakker.

Og så var det Notre Dame da. Den var fabelaktig. Vi var ikke inne der heller, for det var sånne lange køer at vår tålmodighet tok slutt lenge før vi kunne ha nærmet oss inngangspartiet. Og inngangspartiet var ikke på det bildet under for å si det sånn. Har du sett maken til detaljer?


Vi hadde fine dager i Paris, og kan jammen anbefale byen. Om jeg skal dit igjen? Ikke helt usannsynlig..


Posted by Picasa

1 kommentar:

TorAa sa...

Så artig å se Paris med en førstegangsbesøkendes kamera.
Jeg var der første gang i 1964. Og tro meg eller ei: Samme motiv, og vi gikk til fots, hele runden. Vi hadde ikke den mulighet den gangen som du beskriver mht til å gå av og på sightseeing busser. Og så var vi livredd for å ta Metro...

Siden har jeg også jobbet i Paris og besøkt maaaaange ganger både ferie og jobb....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin