fredag 27. november 2009

ABC i ord og bilder runde 2 - J


Nå nærmer det seg advent med stormskritt, og derfor velger jeg Jul denne gangen. Jeg synes jula er koselig, og er av dem som har et veldig avslappet forhold til baking og rundvasking etc. Det blir nemlig jul selv om ikke jeg har fjorten kakeslag i boksene. Og det blir utrolig nok jul selv om jeg ikke har vasket meg gjennom alle kjøkkenskapene og alle skapene i stua og vaskerommet og alle tak i hele huset. Nemlig!
Julegavene er også i hus, ihvertfall de aller fleste av dem, for jeg synes ikke det er hyggelig å rase rundt på kjøpesentere i ukene før jul og kjøpe dem. Det er kaos overalt, og folk går bananas for å få tak i det de vil.
Nei, da sitter jeg hjemme foran peisen med en god bok eller noe underholdende på tv.
Vi er ikke hjemme på julaften heller, for som de eneste uten barn på begge sider så er det jo unektelig enklere for oss å reise. Så i år blir det min familie som får æren av å ha oss på julebesøk. Og jeg ser fram til å treffe dem igjen.
Samtidig så kjenner jeg at jula betyr mindre og mindre. Joda, det er hyggelig, men jeg kunne like godt latt være. Det er jo alltid hyggelig å være sammen med familien, det er det ikke jula som gjør. Og nettopp fordi vi ikke har barn, så synes jeg det blir litt mye. "Alle" forstår oss når vi nevner det, for de sier jo så overbærende: "ja, det er jo lissom barnas tid".
Nei,  neste jul tror jeg jammen vi reiser til sydligere strøk, og gir blaffen i hele jula. Det blir koselig det!!!

For flere og kanskje langt hyggeligere innlegg om J, må du ta turen innom Petunia.

15 kommentarer:

Sommertid sa...

Mye sant i det du sier, at man likesågodt kunne latt være. og det er jo opp til dere å velge. Vært oppi den samme situasjonen en del år uten barn..og julen var ikke den samme da.Nå prøver jeg å skape våres egne tradijoner og det blir jul okkesom om man ikke baker, vasker og kjøper inn flust av pakker til alle og enhver..samvær med familien min er det viktigste.

Ønsker deg en fin helg og adventstid. så sees vi igen neste uke tenker jeg *Smil*

Rimkogeren sa...

Renlighed er en god ting, hun vendte vrangen ud på sin underkjole juleaften.

Mia sa...

Vilket flott, kallt vinterbilde du visar. Nog är det vakkert, men til tross to barn så tar jeg gjerne å flykter til syden jeg og ;)

Petunia sa...

Det er synd at julen egentlige mening og stemningen som det burde vært i julen, blir ødelagt av alt dette stresset. Jul skal være kos og at vi har tid til hverandre:)

Turid Holm Flaa sa...

Er enig med deg i at det kan bli litt mye i jula. Ting som ikke har med hvorfor vi egentlig feirer jul, og altfor mange og dyre gaver til barna. Da er det om å finne sin egen vei for hva som er den riktige måten å feire jul på. Jeg syns nå jula er hyggelig og tenker at vinteren hadde blitt lang, hadde det ikke vært for den. Men det er godt når nyttårsaften kommer og en kan se på et nytt år med nye muligheter.

Ønsker deg en riktig god helg og uke.

Marita sa...

Ikke så mye styr her heller, men så lenge jeg synes det er koselig å vaske og pynte til jul, så gjør jeg det. Nydelig vinterbilde forresten.

Linda sa...

God klem, og kos deg i førjulstiden, det kan jo være kjempe kos selv om man ikke har barn!!=)

Elisabeth sa...

Ja, nå er det ikke lenge til jul.
Heldigvis er vi godt i rute her hjemme.

God helg!

Anonym sa...

Ungene våre er store, og i år blir det en stille og rolig julefeiring på oss. Det skal faktisk bli veldig deilig. Vi skal nyte det.
Ha en trivelig helg!

Anita sa...

Bra innlegg, og kaldt bilde...

Henny sa...

Jeg synes, du har den helt rigtige indstilling til julen. Hvis det ikke handler om lys og glæde, kan det være det samme. Stress og jag og skyhøje ambitionsniveauer hører ikke hjemme i den sammenhæng.

Mona sa...

Jag tycker om julen, men inte all hysteri omkring den. Och jag avskyr smockfulla affärer, stressade människor och långa köer. Önskar att fler hade ett mer avslappnat förhållande till julen. En mycket vacker bild du bjuder os på!

Lappedamen sa...

En ting er sikker; jul blir det uansett om man stresser eller ikke. Man skal kose seg i adventstiden, ikke rase rundt. Ha en hyggelig juletid.

Living next to me sa...

Jul blir det uansett ,en bestemmer seg for ikke stresse neste år men jammen ender en i samme maset , ser bare på 4 digre esker med advents lys som skal opp i dag , MEN bilde ditt var vakkert , jeg vil ha hvit advent ..nå er det mørkt og trist .
GOD Advent F

Lene sa...

Vi har heller ikke små barn lengre, og jula er ikke det samme som den var lengre... heldigvis! Nå er jula bare kos. Jeg pynter litt hjemme - bare med pynt jeg synes er lekker (dorullnissene har visst blitt ødelagt med årene, snufs, hehe..) - lager god julemat, spiller julemusikk og heller noe godt i glasset.

Styrer med litt julegaver, ja - men det er ikke mye. Vi vet hva våre voksne barn trenger, så de er enkel å kjøpe til. Ellers har vi mer eller mindre kuttet ut gaver, og alle er sjeleglad for det. Pakker inn en liten tulleting, kanskje - lager koselige kort med morsomme hilener, kanskje en vits - og et flakslodd kanskje. Kjeeempekoos - og ikke no stress! Jada - det er noe helt spesielt med barnas jul - men det er det jammen med bare voksenjul og :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin