onsdag 29. april 2009

ABC i ord og bilder # 9

Ukens bokstav er I, og hva passer da bedre enn å lage et innlegg om Island. Dette vakre, unike landet som jeg har blitt så utrolig glad i. Her har jeg bodd i bortimot tre år, og det var fantastiske år.


Litt faktaopplysninger om dette landet er på sin plass, og på Wikipeda står bl.a dette: Island er verdens åttende største øy og det bor ca 307 000 mennesker der. I Reykjavik bor 120 000 av dem.

Befolkningen bor stort sett langs kysten, og det går vei rundt hele øya. Det er mulig å se innlandet med terrengbiler.

Det høyeste fjellet er Hvannadalshnjúkur som rager 2110 m.o.h.

Klimaet er atlantisk, modifisert av balansen mellom den varme golfstrømmen og forskjellige kalde polarstrømmer. Middeltemperaturen i Reykjavik er 11 grader i juli og minus 1 grad i januar.Jeg bodde blant annet nord i landet, i en liten fiskeby som heter Siglufjördur. Der er også dette første bildet tatt. Her bodde ca. 1800 mennesker da jeg var innbygger her i 1992-93. Det tok litt tid å bli kjent med dem pga språkbarrieren, men da de først tødde opp ble det svært så hyggelig.Dette er et kjent syn, nemlig geysiren Strokkur. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sett den sprute sitt varme vann opp i lufta, men det er like fascinerende hver eneste gang, og jeg blir ikke lei..

Hester er det mange av på denne øya, og de er vakre og ville. Alle er selvfølgelig ikke ville, men mange er det. Og det er ganske utrolig hva man støter på av denne arten mens man kjører rundt på øya. Litt faktainformasjon om disse islandshestene også; hvis de blir fraktet ut av landet så kommer de ikke tilbake. Dette er for å holde rasen ren.

Her er vi i den blå lagune, eller "Bláa lónid" som det heter på islandsk. Et vidunderlig deilig sted å plaske i timesvis. Det eneste aberet er hva det gjør med håret ditt. For etter bad her har du hår som en hest. Litervis med balsam må til for å få det på rett stell igjen... Men det er det verdt altså.


Så her er mitt bidrag til denne lærerike og interessante ordleken som du kan finne hos Petunia. Og jeg anbefaler et besøk til dette landet på det varmeste.. Jeg viste fram kun en liten del av hva man kan oppleve på Island, for det er så utrolig masse flott å se.. Det er litt annerledes, og det gjør det hele så fascinerende..

Nå er vel landet heller dårlig stilt økonomisk, så det kunne kanskje være den billigste tiden å reise dit på nå.. For det er en kjensgjerning at det ikke er noe billig land å feriere i.. Men nå er det både billige flybilletter, hotell og restauranter å besøke..


Posted by Picasa

19 kommentarer:

Anonym sa...

Har du bodd på Island? Det kan jeg tenke meg var et flott opphold, en gang skal jeg besøke den øya. Vakkert!

Anonym sa...

Tror jeg må besøke Island en gang, det ser så flott ut med vann som spruter opp av seg selv! ;) Ha ei fortsatt fin helg!

MineSine sa...

Så flotte bilder fra Island :-) Vi har jo valgt samme I vi :-) Island var en fantastisk opplevelse - og Den blå Lagune er det beste jeg noengang har opplevd :-)

Mitt hvite hus sa...

Virkelig flotte bilder fra et land jeg drømmer å besøke...

Nyt helgen O=)

PRINSESSEDRØMMER sa...

Island ser ut til å være en vakker øy som jeg håper å få muligheten til å besøke en gang! Heldiggrisen deg!!

God helg!

Petunia sa...

Island står høyt på besøke listen min. Det har det gjort i mange år, men har ikke klart å sumle meg til det enda. Er slik når man har hytte og to eiendommer. Det blir jobbesommer hvert år.
Flott innlegg du laget og kjekt å lese fra en som har bodd der:)

Anne sa...

Å ja, dit har jeg lyst til å reise også, ser så flott ut!!

Vestlandsjenta! sa...

Hva gjorde du så på Island?? Høres spennende ut å bo der da! Sku gjerne tatt meg en tur dit! Flott innlegg!

Ha en strålende helg!

Sommertid sa...

Må ha vært litt av en opplevelse å bo der..men bra at du kom tilbake ;)
Fine bilder viser du også..
har ikke vært der..men du sier noe..det er nok den beste tiden økonomisk å besøke landet nå...men..jeg har andre planer i år.
Ha en fortreffelig helg..med is :)

AnnetteK sa...

Mimre, mimre....
Er jammen blitt 10,5 år siden jeg var der en uke, og jeg skal tilbake en dag.
Island er ett fantastisk land :)

Malys krok sa...

Kjempefine bilder fra Island. villhester, har hørt om det ja. Så deilig ut varmekilden. Takk for kommentaren! God helg videre! Fra Margit.

Charlotte - FO² sa...

Å så heldig du er som har fått bo der for en periode. Kjempe vakre bilder... Har lyst til å reise dit en gang :)

Rimkogeren sa...

Smukke billeder, er du ansat af Islands Turistministerium?

Beate sa...

Island er et land jeg kunne tenke meg å besøke en gang, og får jo ikke mindre lyst etter å ha sett på de flotte bildene dine

FO - 2 sa...

Du pirrer reiselysten gjennom ditt flotte "reisebrev". :)
Island er helt sikkert vel verdt ett besøk ja.
Fine bilder og stemninger. :)

God lørdag ønskes deg! :)

Unknown sa...

Eg har alltidt hatt lyst å reise til Island, og lysta vart ikkje mindre etter å ha lest og sett bilder i dette flotte innlegget:0)
God helg

Turid sa...

Flott innlegg fra Island, og flotte bilder!:-)

Tor sa...

Takk for innformasjonsrikt innlegg om Island

Inger sa...

Så flotte bilder du viser fra Island. Det er også et sted jeg har på har-lyst-til-å-reise-til- lista mi :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin