fredag 10. april 2009

ABC i ord og bilder # 6
I dag er det tid for bokstavlek igjen, og hva skal man denne gangen finne på?
Jeg velger å bruke den på F for Fertilitet fordi vi er av de som sliter med å få barn. Fertilitet (fruktbarhet) er et mål på hvor lett det er for menn og kvinner å få barn. Jeg synes det er viktig å sette fokus på dette problemet, for det er mange der ute som ønsker seg barn og som går gjennom tunge og tøffe dager for å oppnå den drømmen. Mange må også oppgi drømmen sin uten å nå målet. Derfor synes jeg dette temaet fortjener et øyeblikk.

Fertilitetsbehandling er en langsommelig prosess, som koster både økonomisk og sjelelig. Den setter spor, hos mange også fysisk. Bivirkninger av hormoner og nedtur etter nedtur kan ta knekken på selv den sterkeste. En sorg over å ikke få oppleve å bli mamma og pappa er helt ubeskrivelig stor. Og det er godt å ha likesinnede å snakke med. Foreningen for ufrivillig barnløse - Ønskebarn gir god støtte og der treffer man par i samme situasjon. For det er en kjensgjerning at det er vanskelig for familie og venner å forstå hva dette gjør med en. De klarer ikke å forstå denne sorgen over det barnet/de barna man ikke får.

Men på tross av nedturer etter negative forsøk, igjen og igjen, og på tross av høye medisinregninger ( medisiner til et forsøk kan komme opp i 20 000) så er det utrolig hva man kan klare for å nå målet sitt. Og som oftest får man til slutt valuta for pengene, i en super gevinst i form av et levende lite barn. Selv når man tenker at nå orker jeg ikke flere runder med nesespray og sprøyter med hormoner, utallige ultralyder på sykehuset for å se om det er egg å ta ut for å befrukte, smertefulle egguttak og laaaaaange dager når eggene er satt inn igjen for å vente og se om man ble gravid denne gangen, selv da orker man en gang til, for neste gang så kanskje......
29 kommentarer:

Malys krok sa...

Dette var et sterkt innlegg. Skjønner så godt at det å ikke kunne få barn, når en ønsker det så veldig, må være trist. At behandling for dette kan være en både psykisk og fysisk påkjenning er forståelig. Føler med dere og andre som har det slik. Ønsker og håper at det en gang kan skje for dere, at dere får bli mamma og pappa. Visste forresten ikke at Fertilitet var navnet på dette. Ha det godt! Hilsen Margit.

Petunia sa...

Synes det er så fint at du skriver om dette for vi tar det som en selvfølge at vi kan få barn. Ikke alle kan det dessverre. Noen venner av meg har forsøkt i mange år og jeg har stått på utsiden og sett alt det som de har måtte gå gjennom. Alle testene, håpene og skuffelsene... jeg forstår så godt denne sorgen om jeg ikke akkurat har kjent det på kroppen selv.
Et flott, ærlig og tankevekkende innlegg som det sikkert har kostet deg en del å skrive. Takk skal du ha for at du ville dele med oss.

Sommertid sa...

Veldig personlig og visst skal det settes fokus på..for det er absolutt ingen selvfølge å få barn. Har selv opplevd det, men akkurat når vi skulle videre i den lange prosessen så skjedde det utroligste..vi klarte det selv..vår egenproduserte har det kjempefint idag. Så da ønsker jeg deg/dere lykke til videre...håper det er deres tur snart.god langfredag :)

Anne-Berit sa...

Virkelig fint at du setter ord på et så vanskelig tema som dette er for de det gjelder.Vi som har barn er utrolig heldige,fore det er så langtfra en selvfølge for alle.
Håper inderlig det lykkes for dere.Takk for et tankevekkende F-bidrag.Klem!

Unknown sa...

Eit sterkt, personleg og viktig innlegg:0)
Å få barn er ingen sjølvfølge, det er sikkert....
Sjølv har eg to adopterte søsken, og har slete med ein del spontanabortar...
Men er likevel priviligert som har klart å bere fram to barn!!
Har ei vennepar som har vore gjennom fire forsøk, utan å lykkast, no står dei i adopsjonskø på tredje året...
God påske

Sommarträdgården sa...

GladPåsk!

Pupziz sa...

Takk for kommentar=)
Bra innlegg du har også!
Fortsatt god påske:-D

heidi sa...

Det var et veldig viktig og flott F-tema synes jeg, fint du tar det opp og forteller om det! Det er greit å bli minnet på at det er mange som ikke får barn så lett som man skulle ønske... Har stor forståelse for at det er slitsomt og vondt.
God påske!

Anne-Lise sa...

Hei på deg!! Må bare få ønske deg masse lykke til!!! Det er nok en stor påkjenning for dere begge dette! Hvor i Nord Trøndelag er det du holder til? Utflytte østlending her også, bor på Stjørdal:-). Min F var fra Calpe i Spania (siden du lurte:-)). Ha det fint!!

Mitt hvite hus sa...

Et veldig personil og sterkt tema.. som er veldig bra å belyse.. Kjenner flere som har slitt og måtte gitt opp kanksje det største ønkse i livet.
Det er ingen selvfølgelighet å få barn... jeg føler med dere.. håper at en dag så får dere oppleve å bli foreldre.
Masse lykke til Klem O=)

Beate sa...

Takk for et fint og viktig F innlegg. Gode ønsker sendes din vei

Anne sa...

Utrolig fengslende og flott innlegg Hilde. Du har lett litt på trykk kokeren og skriver denne dagen om noe som opptar deg veldig.

Mange tar det å få barn som en selvfølge, men da jeg jobber innen helsevesenet vet du vet jeg at "sanheten" ikke er så rosenrød som folk vil ha det til.
Dette er jo på en måte et tema som en liksom ikke snakker med alle sammen om heller. Desverre, for da hadde man kanskje ikke følt seg så alene og fortvilelsen hadde ikke vært så stor kanskje.

Du er ikke alene Hilde, og gjør nå dette på deres måte. Men ikke gi nå opp, kjemp kjære venn.

Avslutningsvis vil jeg si at sønnen her har et søskenbar på samme alder han, en kjekk jente på 15 som var ventet i 25 år :-)))
Etter så mange års ekteskap gav de rett og slett opp..., og da :-)))

Sender deg en varm klem herfra i kveld, og som du ser har jeg gått fra å være en "anemone" til å være meg selv, Anne.

(er jo avblomstret for lengst jo...)

HildeS sa...

Anne-Lise, takk for koselig hilsen.. Jeg bor helt nord i dette fylket, i Nærøy kommune...

JULIEK sa...

Kjempebra at du skrev om dette. En veldig sterk F som fortjener fokus : )

Marits Hus sa...

Nydelig fint og personlig innlegg;-)
Lykke til og GOD PÅSKE!

Turid sa...

Et viktig innlegg! Kjenner flere som sliter med det samme. Ønsker dere MASSE lykke til;)

Inger sa...

Takk for et fint og viktig tema. Jeg ønsker dere masse lykke til!

God påske videre!

Anonym sa...

Det er nok ikke mange som ikke selv har vært i denne situasjonen som virkelig forstår hvor tungt, vondt og vanskelig det kan være både fysisk og psykisk.
Du har laget et varmt og informativt innlegg som sikkert vil være en øyenåpner for mange.
FLOTT!!

Tor sa...

Når jeg leser innlegget ditt blir jeg fylt av takknemlighet for de barna vi har fått!

Jeg ønsker deg og din kjære det beste for fremtiden og håper deres forsøk blir kronet med hell!

I mellomtiden nyt hverandre og det som er igjen av påsken!

FO - 2 sa...

Ønsker dere veldig LYKKE TIL!
Hold ut og vær sterke sammen!
Det er verdt "strevet", om dere lykkes, og det håper jeg så inderlig!
Jeg har selv bare en 1/2 eggstokk, kroniske hormonelle lidelser osv. Til tross for dette fikk vi to flotte jenter (mot alle odds!). Har venner som er barnløse, og jeg har sett hvor vondt det er....
Sender dere mange gode tanker!
Klem fra meg.

sissel sa...

Superbra innlegg du har skrevet her. Sender bortover noen skikkelig varme klemmer til deg jeg.

sissel sa...

Superbra innlegg du har skrevet her. Sender bortover noen skikkelig varme klemmer til deg jeg.

AnnetteK sa...

Håper det ordner seg for dere etter hvert.
Ett viktig tema å belyse!

Stå på

Evami sa...

Dette var et flott og tankevekkende innlegg på F. For det er ikke en selvfølge å få barn. Og når man kjemper som dere gjør for å få det etterlengtede barnet og så kommer skuffelsen... Jeg håper av hele mitt hjerte at dere får det etterlengta barnet deres,for det må være godt å være så ønsket som det barnet er:)
Lykke til og tusen takk for at du delte! Klem Eva

minon sa...

Veldig fint innlegg du har skrevet. Dette er nok noe som opptar mange, men som noen kanskje ikke klarer å sette ord på.


Takk for at du deler!

Linn's lykke sa...

Kjære Hilde, så fine ord du har skrevet... Og som du vet, jeg vet så smertelig godt hvordan denne F-bokstaven tærer på kroppen... tårer, slit....har ikke ord, vil helst glemme. Vi måtte gjennom prosessen 7 ganger, men nå er jo tvillingene snart 4 mnd...Jeg tenkte å gi opp..
Glad i deg vennen min!

Margrethe sa...

Vigtigt emne - fin tolkning :-)
Skønne billeder

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

文章 sa...

avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,AV女優

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin