fredag 13. november 2009

ABC i ord og bilder runde 2 - H


Denne gangen er bokstaven H, min forbokstav. Og hva er da mer naturlig enn å skrive om seg selv? Jeg er igrunnen ikke særlig glad i å vise fram bilder av meg selv, men noen ganger er det jo kjekt å la folk bli kjent med seg. Så nå blir det sånn denne uka.

Hilde heter jeg, ingen nyhet for dere går jeg ut ifra, siden bloggen har mitt navn. Jeg er oppvokst i Lier i Buskerud, ei veldig flott bygd.
Etter videregående var jeg nok litt usikker på hva jeg ville, noe som resulterte i et opphold på Island. Det har jeg aldri angret på, for de nærmere tre årene jeg har tilbragt der var fantastiske. For et land!! En stund vurderte jeg å bli boende der, men er glad det ikke ble sånn.

Deretter flyttet jeg til Fredrikstad, og gikk 3 år og utdannet meg som vernepleier. Hvorfor vet jeg sannelig ikke. Men det er jo ikke bortkastet, da jeg kan dra med nyttig lærdom inn i jobben i barnehage. Bodde flere år i Modum, henholdsvis Vikersund, Åmot og Geithus før jeg vendte nesa mot Ottersøy her i Nærøy kommune i nord-trøndelag. Og hit var det selvfølgelig en mann som fikk meg. Hadde jo aldri funnet denne plassen om det ikke var noen grunn til å dra hit.

Før jeg flyttet hit kan jeg vel neppe skryte av å være et friluftsmenneske, og det kan hende samboeren min ville le seg ihjel om jeg påsto at jeg er det nå.... Men jeg setter ihvertfall stor pris på turer på sjøen med båten. Det er utrolig deilig og ikke minst mye kos med dette livet.  En og annen fjelltur får han meg også med på.

Ellers elsker jeg å reise, og Hellas er vel det landet jeg er mest fascinert av. Foreløpig har jeg kun reist i Europa, så jeg har en hel verden å ta av. Alt til sin tid er det noe som heter, så det kommer vel en tid for det også.

Jeg er stort sett blid, men kan nok være hissig i enkelte situasjoner må jeg innrømme. Lar meg irritere, men det er gudskjelov ikke hver dag.

Min eneste sorg hittil er lengselen etter barn. Det skulle ikke bli så lett som vi trodde. Vi har vært prøvere i fire år nå, og hatt flere prøverørsforsøk. Men vi gir oss ikke så lett, og er fortsatt optimistiske med hensyn til å oppleve gleden over å få bli mamma og pappa.

Jepp, dette var litt om meg.

For flere innlegg om ABC så anbefaler jeg en tur inn til Petunia.

21 kommentarer:

Sommertid sa...

Ja, det ble din bokstav idag Hilde. Kjenner en del som heter Hilde, det var populært navn på slutten av 60 tallet og sikkert inn på 70 også. Det er rart med kjærligheta..hvor den kan ta en til plasser man ikke hadde trodd og bosette seg der attpåtil..jeg havnet i ØStfold..oslo jente som jeg opprinnelig er.
Å savne barn vet jeg hvordan er, vi strevde mange år og ga nesten opp, men så skjedde det et mirakel, uten hjelp av andre. Så ikke gi opp håpet enda man vet jo ikke om mirakelet vil inntruffe hos dere neste gang.

Hyggelig å få bli kjent med deg.
God helg :)

Tino sa...

Så hyggelig å lese om deg.
Jeg har en kollega som ikke ble gravid, de hadde gitt opp etter flere prøverørsforsøk, og div behandlinger. Og plutselig ble hun gravid, og de har nå en sønn på 6 år.
Forstår at det må være tøft, og er umulig for meg å sette meg inn i din situasjon. Men ikke gi opp håpet.
Ha en fin helg, klem Tino :)

Anonym sa...

Det var kjemekjekt å skrive om seg selv i abc. Det var koselig å bli litt mer kjent med deg.
Håper at dere lykkes i videre i deres forsøk. Det er en lang ventetid dere har vært igjennom. Lykke til!
Ha en riktig god helg.

Tania sa...

Så koselig innlegg! Flott å lese litt mer om Hilde;-)
Ønsker deg en fin helg!

Marita sa...

Hei Hilde, hyggelig å hilse på deg (flere H-er) Som du vet, bor jeg i bygda di på 22. året og ble dratt hit av en mann. Det er vel sånn vi er vi damer?! Jeg stortrives da og har aldri angret på bostedsvalg.

Anonym sa...

Så koselig at du ville skrive litt om deg. Det ble en flott H! Ja den kjærligheten - jeg skulle gå et år på skole her på Stord. Nå er det 26 år siden...

Margrethe sa...

Rart hva den kjærligheten får oss til å si ja til. Bosette oss plasser "ingen skulle tru at nokon kunne bu". Steder vi aldri har hørt om :-). Jeg har ikke noe trøstens ord til deg angående det med barn. Føler meg så priviligert over dem jeg har fått. Og ønsker dere lykke til med forsøkene.Ha ei god helg.

Rimkogeren sa...

Tak for din kommentar.
Det var spændende at læse om dig. Jeg krydser alle mine ti tommelfingre for, at I snart kan få lov til at få nattesøvnes spoleret af en utilfreds baby.

Henny sa...

Hej Hilde! Det var hyggeligt at læse om dig.

Living next to me sa...

Hei Hilde det var da en flott H , min datter heter Hilde og jeg holdt på å ta henne . JEg håper du får et barn , det er herlig å oppleve det , jeg vet hvor vondt det er å håpe hver mnd og så glad en blir når en endelig lykkes . JEg håper du lykkes en dag...F.

linsky sa...

Så koselig å lese om deg!
Håper drømmen om barn går i oppfyllelse. Klem.

Petunia sa...

Synes det er så kjekt å lære dere litt å kjenne bak bloggnavnet:) Veldig fint innlegg av deg her.
Jeg har sendt deg en venneforespørsel på FB!

ElinSire sa...

Koselig å lære deg litt å kjenne, Hilde :) Vil bare ønske dere lykke til videre med barneønsket. Selv har jeg bare fått én, en gutt som nå er 7 år og selvsagt verdens skjønneste :)

Jeg skal krysse fingre og tær for dere :)

God lørdagskveld videre, og klem fra meg!

Linn's lykke sa...

Hilde,Måten du har presentert deg selv på her var så koselig!! Jeg visste jo dette fra før da,og det var det som var så deilg, for da kjenner jeg deg like godt som jeg trodde :-)
Alle gode ting var 7 for vår del, men kun oss som har opplevd dette kan forstå smerten, lengselen og sorgen som du bærer på ifht barnløsheten..Når jeg tenker tilbake i tid så sliter jeg meg nesten ut..så vondt er det enda å tenke på den tiden. Jeg VET at du lykkes,og det er det eneste du skal si til det selv også:-)Må si en ting til: Jeg vet INGEN som er så flink til å LEVE livet med en så stor sorg i sjelen som du..Det gjør deg UNIK...
Glad i deg!!

HildeS sa...

Tusen takk for vakre ord Linn. Ble rørt av å lese disse gode ordene fra deg. Jeg synes selv jeg er ganske god på å leve godt på tross av lengselen og sorgen, men det holder hardt iblant.

Mia sa...

Vad du ger av dig själv! Din kamp för ett barn har jag ingen möjlighet att sätta mig in i, men flytta det har jag gjort, många gånger och i flera land, och Norge, ja jag gifte mig med en norrman ;)

Irene sa...

Hei Hilde! Aller først takk for kommentaren din .... Hyggelig å bli bedre kjent med deg! Artig å lese hvor du kommer fra og stedene du har bodd. Jeg vokste opp på Geithus men flyttet fra bygda da jeg var 18 for å gå på skole i Oslo, det var i 1978. Endte etter hvert opp i Drammen. Skjønner nå hvorfor du er så godt kjent med stedene jeg har på ABC'en. Det kommer mer, for jeg har valgt Strømsø som tema i denne runden.
Ha en fin søndag!

Evami sa...

SÅ koselig å bli kjent med deg:) Lykke til med forsøkene på barn:) SÅ flott at du er åpen og ærlig om at det kan være vanskelig,for det må være tøfft:) Står stor respekt av det:)
Kan vel si at jeg også er blitt mere ute-menneske etterhvert som årene går:)
ha en flott søndagskveld:) Klem

Line Marit sa...

Så koselig å titte innom bloggen din, Hilde. Du er så flink til å sette ord på ting, samt å illustrere med bilder.

Å lese om savnet deres etter å få barn gjør inntrykk og setter ting i perspektiv. Vi er ufattelig heldige. Ønsker dere uansett lykke til, og håper dere til slutt vil lykkes.

Klem fra meg

Hobbygåsa sa...

Så koselig å lese litt om deg. Ja den kjærligheten kan få en til å pakke kofferten - selv flyttet jeg fra Oslo og ut på landet :-) Håper dere lykkes i deres forsøk, og at dere en dag blir foreldre!

Catherine sa...

Hyggelig å vite litt mere om deg, Hilde.. Flott bidrag til (H)

God helg

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin