torsdag 2. juli 2009

ABC i ord og bilder # 18
Hva velger man nå da...? For å være ærlig så hadde jeg bestemt meg for å velge regn, men det har jo ikke vært regnvær etter at jeg bestemte meg for det.. Og ingen bilder liggende av den slags vær. Så da måtte jeg bråbestemme meg for noe annet.... Rrrrrrrrrrrrrrrrr.. Jo, Riga blir det. Var der på besøk i januar 2008 og der var masse flott å se. Ikke så mye å bruke penger på riktignok, men det kan jo passe lommeboka fint når man er på tur.
Riga (latvisk: Rīga; estisk: Riia; polsk, litauisk: Ryga) er hovedstaden i Latvia. Den ligger i Rigabukten ved Østersjøen. Byen har ca. 720 000 innbyggere (2006). Den er den største byen i de baltiske stater. Latvias nasjonalforsamling Saeima, regjering og president holder også til her.
Elva Daugava går gjennom byen, som har tre hoveddeler: Gamlebyen og sentrum på nordbredden og Pardaugava på sørbredden. Gamlebyen og sentrum har mange bygninger i art nouveau-stil, og gamlebyen har i tillegg mange bygninger fra middelalderen. Byen er relativt flat, og over takene rager spirene på de mange kirkene, samt det 368,5 meter høye TV-tårnet, den høyeste konstruksjonen i byen og det tredje høyeste tårnet i Europa.
Forstedene er dominert av brede gater og boligblokker fra sovjettiden.
Dette frihetsmonumentet ble reist i 1935, og flagget ble heist for første gang i 1988 etter å ha vært forbudt i nesten 50 år. Det er 42 meter høyt.


House of the blackheads er en flott gotisk bygning som ble bygget på 1400-tallet. Bygningen ligger i gamlebyen og var eid av en gruppe ugifte kjøpsmenn. Det er disse kjøpmennene som ble kalt blackheads. Bygningen ble bombet 28 juni, 1941 av Tyskerne, men ble bygget opp igjen fra 1995 til 1999. House of the Blackheads er nå et museum som blir regnet som en av topp 10 attraksjoner i Riga.


Disse to bildene er rester av bymuren som var rundt gamlebyen i Riga. Det er ikke mye som står igjen.


Hvis du ønsker å lese mer om Riga kan jeg anbefale en titt på denne siden.

Angående denne alfabetleken jeg er med på så ta en titt hos Petunia, der kan du se flere innlegg om bokstaven R.

Posted by Picasa

15 kommentarer:

RuneE sa...

Det var noen nydelige bilder fra et sted jeg absolutt bør besøke.

Rimkogeren sa...

Riga er vist et besøg værd. Jeg har givet vejrguderne besked om at opføre sig ordentligt!!

Unknown sa...

Flotte bilder og mykje interresant lesning, dette er verkeleg ein plass eg kan tenke meg å besøke:0)
God helg

Sommertid sa...

Fine bilder, spesielt House of the blackheads, det likte jeg. Kommer nok aldri til å reise til Riga...men det ser fint ut der.

Go helg :)

Anonym sa...

Din beretning er så kort, men ditto god, så at hvis jeg ville besøge stedet dit med R starteligt, så fik bilen min et spark motormæssigt her og nu :-D

Mange gode weekendhilsener!

mormonsen sa...

Har vært i Riga to ganger. En fin by. Tok også en tur videre med tog til Jurmala, badebyen, med pittorisk og stilig gammel trehusbebyggelse, som dessverre sto og forfalt for det meste. Flott R-ord!

Anonym sa...

I flere år nå har jeg hatt lyst til å besøke Riga, og bildene dine bidrar til å styrke reiselysten. Kanskje til høsten...?

TorAa sa...

Takk for hintet,
det er på tide å pakke kofferten å fare til Riga.
... eller Rio - men kun når vi har vinter her i nord.

Supert ABC-R innslag

Vestlandsjenta! sa...

Så flotte bilder da! Den muren såg jo virkelig falleferdig ut da, vet ikke om jeg hadde turd å vandre i den åpningen! Hm, kanskje jeg bør ta meg en tur for å se selv?? Kanskje det kanskje! Vakkert!

Ha en strålende helg!

Petunia sa...

Riga frister så absolutt og enda mer nå.
Kjekt at man av og til kan reise til steder der man ikke finner noe hele tiden som man ha lyst til å kjøpe!

elle-melle sa...

Godt du skrev om Riga - jeg liker ikke regn akkurat nå.
Men Riga ser jo ut til å være et flott reisemål. Godt å komme til et sted hvor det ikke er så mye som tapper lommeboka, og som har mye annet å by på.

Mitt hvite hus sa...

Riga er en vakker by..har besøkt byen og ble veldig facinert av den...God sommer..

Viola sa...

Veldig flott innlegg ble det da likevel! (Og regnet kom! Hvertfall her hos meg! Hurra!!)
Riga er en by jeg kunne tenkt meg å besøke. Så flotte gamle bygninger! Synd at krig ødelegger - både folk og bygninger! Interressant innlegg! :)

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

文章 sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,AV女優,美女,成人圖片區,080苗栗人聊天室

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin